Projecte ICTUS

Un ictus es una malaltia que afecta als vasos sanguinis que subministren la sang al cervell. N’hi ha de dos tipus: Ictus hemorràgic, que és produeix quant es trenca un vas sanguini i Ictus isquèmic, que ésquant es tapa una arteria per la presència d’un coàgul de sang.

És la primera causa de discapacitat greu física, intel·lectual  i de dependència en els adults. S’ha convertit en el segon motiu de mort a España y en el primer per a las dones. El dany cerebral adquirit  pot ser irreparable y deixar seqüeles greus que repercuteixen en la qualitat de vida.

Rosa feta d’origami per l’Associació d’ICTUS

Al maig del 2018, Joan Esparraguera, (coofundador de VIDALFONT PAPER), al mateix taller de l’empresa, va patir un Ictus isquèmic greu que el va deixar dos mesos completament impedit. En el seu cas la teràpia que millor va funcionar fou l’Origami. Començant altre cop de zero amb les figures més senzilles, el fet de plegar paper, va motivar que el seu cervell crees noves connexions i pogués anar recuperant part dels coneixements adquirits abans del Ictus. Avui, en Joan, segueix treballant a l’empresa i s’esta recuperant favorablement.

Per aquest motiu, ja fa temps, a VIDALFONT PAPER hem decidit col·laborar amb l’Associació d’Ictus de Girona realitzant tallers d’Origami per els seus  associats i participant activament en els esdeveniments que organitza  l’Associació (tallers, fires…).

El nostre PROJECTE ara és col·laborar amb la recuperació dels afectats a traves dels nostres tallers per reforçar tant la part cognitiva com la part emocional dels participants. No tant sols aprenem. També compartim experiències personals per acabar actuant com un grup de teràpia complert.

Hem participat, entre altres, en tallers al Grup Mutuam, Hospital Josep Trueta, Associació el Cercle i Associació Ictus de Girona. Per un altre costat volem agraïr amb molta sinceritat l’esforç i la implicació de la junta de l’Associació d’Ictus de Girona i tot l’equip del Centre Cívic del Barri Vell de Girona perquè ells també estan fent realitat aquest projecte.

Taller